Haku & Tara Aleš

IMG_5446Naš Haku (Okabo Go Samurai Yashiki) je japanska Akita (Akita inu) i nije pas za izložbe. Ne radi toga što ne bi bio uspješan, naprotiv. No…upoznavši Hakua, njegovu osobnost, karakteristike, mogućnosti, uvidjevši njegove želje, znali smo da nemamo kućnog ljubimca. Tu našu tezu potvrdilo je i testiranje za uključivanje u program edukacije za pet therapy operatere u Italiji na kojemu je Haku bio ocijenjen kao natprosječno inteligentna osoba. Haku prvo osvaja svojom vanjštinom, no jednom kada upoznate njegovu osobnost, uvidjet ćete o kakvom je iznimnom biću riječ. Član je (# 4432) i kolega američke organizacije Intermountain Therapy Animals za provedbu R.E.A.D. ® programa Čitaj (o) psu©, te počasni član Kluba hvatači slova za djecu sa poteškoćama u čitanju.

Tara (Hotaru Go) je kao i Haku japanska Akita (Akita inu) biva još kao štene uključena u terapijske procese, to ponajviše zahvaljuć svojim mentorima kojih je ni manje ni više imala tri Hakua, Arga i Candy, te je od svakako od njih ponešto naučila. Mirna i staložena, ženstveno nježna, odmjerena u svakom pokretom sve su to odlike kojima se Tara vrlo brzo nametnula, te već sa godinu dana, kao pas na socijalizaciji, pohađa i svoje prve radionice R.E.A.D. ® – Čitaj (o) psu©. 2016. godine postaje članom Intermountain Therapy Animals suradnik  R.E.A.D. ® – Čitaj (o) psu© tima (# 4432) sa Hakuom i Alešom.

Aleš je suosnivač Udruge za pet therapy Indeficienter, pri kojoj obnaša funkciju radnog instruktor pasa i supervizor terapijskih timova u AAI okruženju. Profesionalni voditelj terapijskog psa, educiran i certificiran pri Associazione Pet Therapy Italia Vda  metodom kaja se temelji na empatijsko-komunikacijskoj pristupu, šte je standardizirano pravilnikom (Udruge)  za  psiho socijalnu i socio-kognitivnom edukaciji/poučavanju  psa/neljudske životinje metododama zansniovanim na pozitivnom potkrepljivanju/poticanjem, nagradi i/ili metodi bez prisile. Član je (# 4432)  američke organizacije Intermountain Therapy Animals za provedbu R.E.A.D. ® programa Čitaj (o) psu © , te certificirani ITA R.E.A.D.® instruktor za edukaciju novih terapijskih i R.E.A.D.® timova u Hrvatskoj. Voditelj edukativno/preventivnog programa emPAStija – učenjem empatije uz asistenciju neljudske životinje/psa, Voditelj UPtim-ova (Animal Assisted Crisis Response (AACR) / Psi za Psihološku Potporu u Kriznim Situacijama ) unutar sustava Civilne Zaštite Primorsko- Goranske Županije.


copyrighted by Indeficienter pet therapy 2012-2020 Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.