Haku & Tara Aleš

IMG_5446Naš Haku (Okabo Go Samurai Yashiki) je japanska Akita (Akita inu) i nije pas za izložbe. Ne radi toga što ne bi bio uspješan, naprotiv. No…upoznavši Hakua, njegovu osobnost, karakteristike, mogućnosti, uvidjevši njegove želje, znali smo da nemamo kućnog ljubimca. Tu našu tezu potvrdilo je i testiranje za uključivanje u program edukacije za pet therapy operatere u Italiji na kojemu je Haku bio ocijenjen kao natprosječno inteligentna osoba. Haku prvo osvaja svojom vanjštinom, no jednom kada upoznate njegovu osobnost, uvidjet ćete o kakvom je iznimnom biću riječ. Član je (# 4432) i kolega američke organizacije Intermountain Therapy Animals za provedbu R.E.A.D. ® programa Čitaj (o) psu©, te počasni član Kluba hvatači slova za djecu sa poteškoćama u čitanju.

Tara (Hotaru Go) je kao i Haku japanska Akita (Akita inu) biva još kao štene uključena u terapijske procese, to ponajviše zahvaljuć svojim mentorima kojih je ni manje ni više imala tri Hakua, Arga i Candy, te je od svakako od njih ponešto naučila. Mirna i staložena, ženstveno nježna, odmjerena u svakom pokretom sve su to odlike kojima se Tara vrlo brzo nametnula, te već sa godinu dana, kao pas na socijalizaciji, pohađa i svoje prve radionice R.E.A.D. ® – Čitaj (o) psu©. 2016. godine postaje članom Intermountain Therapy Animals suradnik  R.E.A.D. ® – Čitaj (o) psu© tima (# 4432) sa Hakuom i Alešom.

Aleš je Reiki majstor izvornog USUI SHIKI RYOHO. Edukaciju i iskustvo je stekao u Rijeci kod pok. prof. Tatjane Ane Orlović koja je ostavila dubok trag na njemu, te interes za istraživanje  socijalnih, društvenih, psiholoških, tehnološkh, energetskih  veza i procese u stvaranju i razvoja svijest, te principa u interakciji sa prirodom. Baznu (TA 101) edukaciju završio je kod prof. Martina Bertoka u Sloveniji, a daljnju edukaciju (TA 202) od 2011. student je transakcijske analize psihoterapijskog smjera kod prof. Nade Žanko, te kao praktičar TA provodi psihoterapiju uz asistenciju pasa Animal Assisted Psychoterapy (AAP). Aleš u našoj Udruzi ima i funkciju savjetnika za ponašanje pasa/radni instruktor, također je i voditelj terapijskog psa, educiran i certificiran pri Associazione Pet Therapy Italia Vda., a temelji se na kognitivnom pristup i empatijsko komunikacijskoj metodi, u edukaciji/poučavanju terapijskog psa/neljudske životinje. Član je (# 4432)  američke organizacije Intermountain Therapy Animals za provedbu R.E.A.D. ® programa Čitaj (o) psu © , te edukaciju novih terapijskih i R.E.A.D.® timova u Hrvatskoj.


copyrighted by Indeficienter pet therapy 2012-2018